Soccer Ref

TURNAUKSEN SÄÄNNÖT

Pelitavat

P10: 8v8 - pallo 4 - peliaika 1x25min

Turnauksessa noudatetaan oman ikäluokan Kaikki Pelaa -sääntöjä. Leikkimaailmassa (P6 ja P7) pisteitä ei lasketa ja sarjataulukoita ei tehdä. Käytössä on Fair Play -kortit.​

Säännöt - P8-P13

Kentällä kerrallaan on joukkuetta kohti sarjasta riippuen 5-8 pelaajaa. Vaihto-oikeus vapaa, ns. lentävät vaihdot. Kentältä poistuvan pelaajan tulee poistua kentältä ennen kuin vaihtopelaaja astuu kentälle. 

 

Otteluohjelmassa vierasjoukkueeksi merkitty aloittaa ottelun. Otteluissa pelipaitojen ollessa liian samankaltaiset, vierasjoukkue järjestää itselleen vaihtoehtoisen peliasun.

Peleissä on käytössä paitsioalue. Rangaistusalueen tasalta alkavan ja päätyrajan välinen alue on paitsioaluetta, jossa paitsiosääntö on voimassa.

 

​Jos joukkue luovuttaa ottelunsa tai ei saavu ajoissa pelipaikalle, tuomitaan se hävinneeksi 0-3.

Joukkueiden järjestys määräytyy alkusarjan lohkossa seuraavasti:

1) Joukkueen pisteet (voitosta 3 pistettä, tasapelistä 1 piste), 2) Maaliero, 3) Tehtyjen maalien määrä, 4) Keskinäinen ottelu, 5) Arpa. Jos peli päättyy tasan varsinaisella peliajalla välierä- ja jatko-otteluissa, joissa ei pelata sarjaa, mennään suoraan rangaistuspotkukilpailuun. Rangaistuspotkukilpailut suoritetaan kolmella pelin lopussa kentällä olleella pelaajalla, jonka jälkeen pelaaja kerrallaan (eri pelaajat) ratkaisuun saakka.

Yleiset säännöt

Jjuryn jäsenet valitaan kun ilmoittautuminen on päättynyt. Juryyn kuuluu turnauksen, joukkueiden ja erotuomareiden edustaja.

Kaikki ottelut pelataan nurmi- tai kumirouhekentillä. HUOM! Sääolosuhteiden vaatiessa voimme joutua käyttämään varakenttinä hiekkakenttiä.

 

Pelaaja voi edustaa turnauksessa vain yhtä joukkuetta. Pelaaja pelaa vain siinä joukkueessa, johon hänet on ennen turnausta ilmoitettu.

Ikäluokassa P10-P13 kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein (max. 20 mitalia/joukkue). Voittajajoukkueille annetaan myös turnauspokaali. Ikäluokissa P6-P9 kaikille pelaajille jaetaan osallistumismitalit ja kunniakirjat. Jokaisen joukkueen tsemppari saa palkinnon.

KaaPo-turnauksen tuomitsevat SPL Lännen alueen asettamat tuomarit. Ikäluokissa P6-P11 ottelussa tuomitsevat koulutetut pelinohjaajat.

 

Turnauksessa ei ole kertyviä varoituksia. Kentältäpoisto kahdella varoituksella ei aiheuta lisäpelikieltoja. Suora kentältäpoisto aiheuttaa yhden (1) ottelun pelikiellon. Pelikielto kärsitään joukkueen seuraavassa ottelussa. Turnauksen varoitukset ja pelikiellot eivät vaikuta joukkueen sarjatoimintaan.

 

Joukkueessa sallitaan neljä (4) yli-ikäistä pelaajaa, joista kaksi saa pelata kerrallaan kentällä. Yli-ikäiset pelaajat nimetään ko. joukkueeseen ennen turnauksen alkua. Yli-ikäinen pelaaja voi olla ainoastaan yhden vuoden yli-ikäinen. 

Muita osin toimitaan SPL:n sääntöjen mukaan. Järjestäjä pidättää oikeuden sääntöjen muutoksiin.